Vårt Hestehold

Trifsel i fokus..

Vi er opptatt av å la hest være hest i så stor grad det er mulig for oss..

Så mye utegang som mulig, har egen utegang med skjul for di hestene som trives best med å stå ute. Hestene våre går i flokk hele året på store områder og med fri tilgang til grovfor og vann Dette betyr mye for trifselen til hestene. De holder hverandre i aktivitet gjennom lek på forskjellige stadier. Mye utegang gir rolige hester på stallen under stell og foringer.

Ellers i stallen har vi en rolig atmosfære selv om det kan være mye folk til tider. Vi går inn for å lære elevene bruk av kroppsspråke sitt under handtering av hest, dette gir roligere hester under handtering fra bakken og fra ryggen. Alle hestene vi bruker i undervisningen er godt grunnhandtert og skal kunne handteres av alle uansett nivå. Vi er nøye på å dele ut hest etter elevens  kunnskap og erfaringer.

 

Hestens helse.

Alle vil jo ha hester som er frisk og fornøyd, men trenger ikke å være like enkelt bestandig. Mye utegang i flokk er en viktig ting. Hestene får stilt sitt sosiale behov, de er i mere bevegelse. Som hjelper med å bygge muskler, styrker sener og ledd uten innblanding fra rytter.

Mange tror også et det blir mye skade av å holde hester i flokk. Litt skader kan det bli, men med 13 hester på stallen har vi svært lite besøk av dyrlegen for behandling av akutte skader. Vi er nøye med å følge opp vaksineringer, tannbehandling og hovstell på alle hestene.  Har også Equieterapaut til å se over alle hestene våres med jevne mellomrom eller vist vi ser at hestene har stivheter i kroppen.

Kort om hva equieterapaut gjør.

En equiterapeut jobber forebyggende og rehabiliterende med hovedfokus på hestens bevegelsesapparat. Denne typen undersøkelser og behandling er altså ikke et alternativ til veterinærmedisin, men et supplement. Under den statiske undersøkningen kjenner de manuelt gjennom hele hesten. Bevegelse i leddavsnitt testes, muskelatur og mykdeler palperes, og eventuelle smertereaksjoner registreres. Problemer i kroppen gir ofte skjevhet og assymmetri. 

 

Hvordan type bahandling bruker de?

Kiropraktikk

 

Kiropraktiske metoder utøves ved at man gjør langsomme eller raske trykk med hensikt å få tilbake redusert bevegelse i et segment.

 

Med et segment mener man to bendeler og omkringliggende strukturer, dvs et ledd og dets leddkapsel, ligamenter, og evt skive, og  menisk. Metodene utføres kun med håndkraft.

 

Akupunktur

 

Akupunktur handler om å påvirke kroppens energibaner. En ubalanse/stagnasjon vil påvirke hele organismen. 

 

Ved å påvirke punkter langs kroppens meridianer (energibaner med tilhørende organ) søker man etter å løse opp i stagnasjon så energiflyten går som normalt igjen. Akupunkturpunkter kan påvirkes på mange måter; nåler, laser, akupressur og plaster for å nevne noen. For å bruke nåler må det skje i samordning med veterinær.

 

Laser

 

Laseren er lys, ofte usynlig for oss. Lyset trenger igjennom huden og påvirker cellenes emnesomsetning, øker blodgjennomstrømningen og gir muskelavslappning. 

Laser kan også underlette legningsprosesser og påvirke inflammatoriske tilstander. Den vil normalt ikke ha like god effekt på leddproblematikk som den vil ha på mykdelsproblemer, seneskader ol.

Ved å ta en sjekk på hesten med jevne mellomrom kan man oppdage påbegynnende vanskeligheter før de utvikler seg til reelle problemer og belastningsskader.

Nyeste kommentarer

10.12 | 05:34

Hei. Vi har ikke klær til utlån.

09.12 | 23:06

Jente på 11 som er vant med hest lurer på om det er mulig å låne klær til bruk ved riding? Er på Sortland kun 11.-12. desember.

11.11 | 12:03

Hei. Ta kontakt med Kirsti på tlf 92600972

11.11 | 11:00

Hej Stall mekva.
Jeg vil gerne hører om, om dere tilbyder ridetimer til en jente på 6 år?
Hvem skal jeg kontakte ang. ovenstående?
Mvh. Anne R